2-Olijfcirkel Therapeuten

JUDITH VAN BEBBER
Naam: Judith van Bebber
Discipline: Emmett Therapie & Scar Tissue Release  
 
Bedrijf: ECH Therapieën
Website: www.echtherapieen.nl
Email: info@echtherapieen.nl
Telefoon: 06-34839376
 
Werkgebied: Noord-Brabant- en overleg
Behandel: Mens en dier
886A2602_edited.jpg

Wie ben ik? 

Ik ben Judith van Bebber, specialist in het verbeteren van beweging en kwaliteit van leven voor zowel mens als dier!

 Mijn passie is om jou en je dier te begeleiden naar een beter leven door lichamelijke en mentale aspecten die aandacht vragen te veranderen. Ik ben Advanced Practitioner in Emmett Therapie voor mens, paard en hond en heb een opleiding gevolgd voor littekenweefsel therapie.

Ik breid mijn kennis steeds uit door steeds cursussen, opleidingen en training te volgen.

 

Daarnaast ben ik senior instructor voor Emmett Techniek voor paard en hond én docente voor de opleiding Emmett Techniek humaan. Ik kan jou dus ook handvatten leren om zo jezelf, je familie of vrienden óf je hond/ paard te kunnen ondersteunen. Maar ook als je professional bent en werkzaam met mens, hond of paard in je praktijk kun je bij mij een opleiding volgen om zo je praktijk uit te breiden met een mooie, zachte en zeer effectieve therapie. Jou en/ of je dieren helpen bij het verbeteren van je kwaliteit van leven is mijn uitdaging, mijn passie en ik stel hierbij alles in het werk om jou hierin verder te helpen. Hoe zie jij je leven voor je? Wil je je graag vrijer bewegen, beter presteren in je sport, samen met je paard óf je hond, rust in je hoofd en lichaam, minder pijn en ongemakken? Ik verwelkom je graag in mijn praktijk!

 

Wat is mijn achtergrond?

Ik kwam op zeer jonge leeftijd met paarden in aanraking en begon met rijden op mijn vierde jaar. Op Rakker en met gele regenlaarsjes. Ik was verliefd. Sindsdien heb ik dressuur, springen, achttal en western gereden. 

In 2007 heb ik mij Annemarie van der Toorn de cursus Join up/ follow up Basis en Advanced succesvol afgerond. 

Daarna heb ik bij de Two Lazy Seven ranch een basis cursus in het natural Horsemanship gevolgd.

Een aantal jaar heb ik paarden en pony’s geholpen met hun problemen. Paardvriendelijk zadelmak maken, schriktrainingen, trailer laden etc. Daarnaast heb ik les gegeven aan kinderen in de omgang met pony’s. Spelenderwijs leren hoe een pony/ paard nu eigenlijk denkt en wat deze ervaart.

Enkele jaren geleden kwam ik in aanraking met Emmett Therapie en was werkelijk verwonderd over de simpelheid, zachtheid en het effect van deze therapie. Ik vertrok naar Engeland om de opleiding voor paarden te gaan volgen. Door Ross Emmett werd ik gevraagd om de opleidingen in Nederland te gaan geven. Daartoe heb ik de opleiding voor mens ook afgerond én ook Emmett Therapie voor honden. Momenteel geef ik de opleidingen voor mens en dier én behandel ik mens en dier. Met name met Emmett Therapie, maar ik werk ook met Scar Tissue Release. 

Wat is mijn missie?

Mijn missie is een steentje bijdragen aan het creëren van een betere wereld voor mens en dier. In de meest brede zin van het woord. 

JUDITH HOFMAN
Naam: Judith Hofman
Discipline: Kynologische massagetherapie, TTouch, specialisatie stress-reductie en pijn; Opleidingen Kynologische massage
 
Bedrijf: Kynomassage
Website: www.kynomassage.nl
Email: info@kynomassage.nl
Telefoon: 06 18017617
 
Werkgebied: praktijk in Dorst, huisbezoek in overleg; Opleidingen in Nederland en België
Behandel: honden
Judith Hofman.jpg

Wie ben ik? 

Ik ben Judith Hofman, eigenaar van Kynomassage. Ik woon samen met mijn man Roland, onze 3 kinderen en onze dieren (hond, konijnen, valkparkiet en hamster) in Dorst naast de praktijkruimte. Hier geef ik consulten, privélessen, lezingen en cursussen en samen met ons team van docenten verzorgen we hier de opleidingen.

 

Wat is jouw achtergrond?

Op jonge leeftijd ben ik vanwege stress in aanraking gekomen met emotioneel lichaamswerk en massage. De combinatie gaf mij een ‘nieuw’ leven. Mijn ‘oude’ leven als planoloog kon ik langzaam achter me laten waardoor er ruimte kwam voor een nieuw leven met opleidingen tot TTouch practitioner, Kynologisch Instructeur en Humaan massagetherapeut. Vanuit mijn passie voor de begeleiding van mens en hond en mijn ervaringen uit mijn ‘oude’ leven zijn de praktijk en de opleidingen van Kynomassage ontstaan. Daarnaast ontstond een bijzondere samenwerking met Nicole van Rhee en hebben we samen een cursus ontwikkeld voor honden voor meer Zelfvertrouwen en Zelfbeheersing.     

Afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in Fascie-release-massage, Triggerpointmassage en Acupressuur en werk ik met honden met vraagstukken over gedrag, gezondheid en sport, waarbij ik in hoofdzaak werk met stress-reductie en ondersteuning van lichamelijke problemen en pijn. Op alle vlakken gaat het om mens én hond te leren ontspannen. Daarin speelt vaak ook meer bij mens én hond en dan verwijs ik graag door voor een totale holistische aanpak. 

 

Wat is mijn missie?

Mijn passie is om mensen meer bewust te maken van de emoties en communicatiesignalen van de hond, waardoor hond en mens meer in verbinding met elkaar kunnen leven. Mijn manier is om deze unieke verbinding via aanraking in beweging te brengen en hond én mens op eigen tempo spanning te leren loslaten. Deze beweging kan oppervlakkig blijven maar, als hond en mens er aan toe zijn, ook dieper gaan en bijvoorbeeld trauma’s uit angst of pijn in beweging brengen.

ANNELIES VAN DEN WASSENSENBERG
Naam: Annelies van den Wassenberg
Discipline: massagetherapeut  & Lymfetherapeut
 
Bedrijf: In-Evenwicht
Website: www.in-evenwicht.com
Email: in-evenwicht@kpnmail.nl
Telefoon: 06 18515499
 
Werkgebied: praktijk in Oosterhout (humaan).
Op locatie binnen een straal van 10 km (humaan) resp. 20 km (paard)
Behandel: mensen en paarden
Annelies van den Wassenberg.jpg

Wie ben ik? 

Ik ben Annelies van den Wassenberg. Ik woon in Oosterhout samen met mijn vriend, hond en kat. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door bij mijn paard die op een pensionstal staat. Ik heb mijn humane praktijk aan huis waar ik met name mensen behandel met stressgerelateerde klachten. Ik had echt nooit gedacht dat ik massagetherapeut en lymfetherapeut zou gaan worden. Het is echt op mijn pad gekomen en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog heel erg blij mee. Tijdens een introductiecursus dynamische massage kwam ik erachter wat een massagebehandeling zowel fysiek als mentaal voor je kan doen…..fysieke en mentale balans en de behandeling zorgt voor een moment van rust.

Naast mijn praktijk heb ik nog een parttime baan als HR Medewerkster. Ik zie deze baan als een verlengstuk van waar mijn passie en missie ligt….mensen helpen, begeleiden, ondersteunen en adviseren. 

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb een administratieve achtergrond. Na jaren een fulltime kantoorbaan te hebben gehad kwam ik erachter dat ik een andere invulling wilde geven aan mijn loopbaan. Inmiddels masseer ik al weer ruim 15 jaar. Ik heb veel opleidingen, cursussen, workshops en lezingen gevolgd. Op mijn website kun je daar alles over terugvinden.  Ik ben tevens massagetherapeut en lymfetherapeut voor paarden, maar door mijn humane praktijk en parttime baan heb ik uiteindelijk besloten mijn werkgebied te verkleinen. Paarden zijn echt mijn leermeesters. Ze zijn mijn gids en zorgen ervoor dat ik kan handelen en behandelen vanuit mijn intuitie. 

Mijn massagecarrière en mijn kennismaking met complementaire gezondheidszorg heeft mijn ogen geopend en me bewust gemaakt hoe reguliere en complementaire gezondheidszorg heel goed naast elkaar kunnen worden ingezet voor meer balans,  genezing en heling van mens en dier. 

Wat is mijn missie?

Fysieke ondersteuning kan ik al bieden. Daarnaast ga ik in de toekomst mensen ook mentaal ondersteunen en begeleiden.. In februari/maart 2021 start ik met een coachopleiding. De meeste klachten die ik behandel in mijn praktijk zijn stressgerelateerde klachten. Stress kan positief zijn waardoor je allert bent en kunt gaan handelen, maar langdurige stress is niet gezond waardoor je fysieke klachten kunt krijgen en mentaal kunt blokkeren. Ik wil mensen gaan helpen/begeleiden om het beste uit zichzelf naar boven/voren te halen. Hoe en in welke vorm en of dieren daar onderdeel van uit gaan maken zal in 2021 duidelijker gaan worden.  Als massagetherapeut/lymfetherapeut kan ik je helpen in beweging te komen en af te laten vloeien wat niet meer bij je hoort. Als coach ga ik je ook mentaal ondersteunen.  Uit de Cirkel – in je Kracht! Hoe mooi is dat!

PASCALE ZWART
Naam: Pascale Zwart 
Discipline: Orthomoleculair therapeut voor honden, Kynologisch Gedragstherapeut, CBATI (Gecertificeerd BAT Instructeur) en Shiatsu therapeut voor honden.
 
Bedrijf: TheraPYR4Dogs
Website: www.therapyr4dogs.nl
Email: pascale@therapyr4dogs.nl
Telefoon: 06-21601153 (alleen voor onderling gebruik voor what’s app bijvoorbeeld, liever niet op de site vermelden, contact klant via mail)
 
Werkgebied: regio Woudrichem (gemeente Altena) en Gorinchem, BAT-trainingen op locatie in de omgeving van Woudrichem, Orthomoleculaire consulten op het praktijkadres in Woudrichem en Shiatsu op het praktijkadres of aan huis (alleen in de nabije omgeving).
Behandel: honden
Pascale Zwart.png

Wie ben ik? 

Ik ben Pascale Zwart en woon samen met mijn man en onze 2 honden in Oudendijk (Woudrichem) in het noorden van Brabant. Sinds 2011 werk ik met honden en heb ik TheraPYR4Dogs opgericht. Dit doe ik part-time aangezien ik ook meewerk in het bedrijf van mijn man en nog een parttime baan buiten de deur heb waarbij ik de administratie doe van een aantal winkels.

 

Wat is mijn achtergrond? 

Van kinds af aan ben ik altijd al een liefhebber geweest van dieren en van de natuur. In de loop van de jaren hebben vele dieren en diersoorten ons leven verrijkt, mijn hart ligt echter nog het meest bij de honden. Toen onze leefsituatie zo was dat er tijd en ruimte was voor een hond kwam onze 1e Pyreneese Berghond en na ruim voldoende voorbereiding was hij de aanleiding om nog meer te willen weten over gedrag en gezondheid van honden. Ik heb enorm veel van hem en van de andere honden die daarna kwamen geleerd (en nog steeds leer ik elke dag van de honden om mij heen) en allen zijn ze mijns inziens om een bepaalde reden in mijn leven gekomen. Zij zijn mijn inspiratie geweest om steeds door te blijven leren en mijn kennis over honden te verbreden en verdiepen. 

In 2010 ben ik begonnen met de opleiding Kynologisch gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie. Vele seminars, bijscholingen en cursussen volgden hierna. Zo heb ik bij Grisha Stewart de opleiding tot gecertificeerd BAT instructeur gevolgd en ben me daarna gaan specialiseren in het geven van individuele BAT-trainingen welke met name bedoeld zijn voor honden die (over)reactief zijn en uitvallen aan de lijn. Deze trainingsmethode zorgt ervoor dat honden beter om kunnen gaan met prikkels (andere honden, mensen) waar ze moeite mee hebben. 

In de loop van de jaren werd mijn visie steeds holistischer en omdat bij gedragsproblemen ook vaak een fysieke oorzaak mee speelt en vooral vaak heel veel stress en overprikkeling ben ik in 2019 de opleiding tot Orthomoleculair therapeut voor honden begonnen om ook met die discipline de honden te ondersteunen. Bij de orthomoleculaire consulten (maar ook bij de andere consulten) maak ik gebruik van de Lecher-antenne om zo tot de juiste voeding en suppletie te komen naast de theoretische achtergrond en praktijkervaring. Immers vraagt elk individu om een op maat gemaakt advies. Om het plaatje completer te maken heb ik de opleiding tot Shiatsu (acupressuur) therapeut in 2020 ook afgerond en zo kan ik de honden masseren en behandelen via de TCM inzichten om zo lichaam en geest in balans te brengen en het lichaam te ondersteunen bij fysieke en mentale klachten. In de praktijk betekent het dat zowel Oosterse en Westerse inzichten en behandelmethodes met elkaar gecombineerd worden.

 

Wat is mijn missie?

Mijn missie is het leven van onze honden te verrijken en zo aangenaam mogelijk te maken, o.a. doordat wij mensen de honden beter leren begrijpen, rekening houden met hun emoties en daarnaar handelen zodat ze zich veilig en ontspannen kunnen voelen en een mooie vertrouwensband met hun eigenaar kunnen opbouwen en onderhouden. Welzijn staat bovenaan! Minder stress en meer ontspanning, minder angst en onzekerheid, beter omgaan met moeilijke prikkels, minder fysieke ongemakken, meer fysieke en mentale balans en meer begrip zorgen voor een fijn hondenleven!