2-Olijf Therapeuten

 
JUDITH ADRIAANSENS
Naam: Judith Adriaansens
Discipline: Integraal behandelend natuurgeneeskundige 
 
Bedrijf: J&A Natuurlijke Gezondheidszorg en J&A Opleidingen
Website: www.janatuurlijk.eu 
Email: afspraakmaken@janatuurlijk.eu en opleidingen@janatuurlijk.eu 
Telefoon: 06 53577111
 
Werkgebied: praktijk in Udenhout voor kleine huisdieren, paarden aan huis in Noord-Brabant, Zeeland
Behandel: mensen en dieren
20200902_124100_edited.jpg

Wie ben je?

Ik ben Judith Adriaansens, oprichter van J&A Natuurlijke Gezondheidszorg. Moeder van Ghalith en Sebastiaan en echtgenoot van Jan. Daarbij hebben we een prachtige beestenboel met  paarden en honden. Die ons dagelijks verrijken met hun subtiele kennis.
 
Wat is je achtergrond?

Na een heerlijk onbezorgde jeugd in een klein Brabants dorp, deed ik na de HAVO achtereenvolgens een studie aan de HTS en HEAO. Na 10 jaar werkervaring realiseerde ik me dat in mijn toenmalige werk niet mijn passie lag. Dus op zoek. ik vond mijn passie in  (Veterinaire) Natuurgeneeskunde. Zo ben ik na 5 jaar studie aan de Silverlinde,  voor mezelf begonnen, met wat ik vanaf dag 1 van mijn studie voor ogen had gehad: J&A "Complementaire praktijk voor natuurlijke diergezondheidszorg”. Inmiddels uitgegroeid tot een gecombineerde praktijk voor mens en dier.

 

Wat is je missie?

Bij J&A zijn we gefascineerd door de kracht en de taal van het lichaam. We zijn ervan overtuigd dat in de zuivere kern van ieder mens en dier alle antwoorden te vinden zijn. Luisterend naar deze kern kunnen we het lichaam voor zich laten spreken, het op een integrale manier ondersteunen en het laten helen.

Daarnaast zet J&A Opleidingen zich in om kennis en expertise door te geven aan de volgende generatie.

 

Wat is je werkwijze? 

J&A is een integraal natuurgeneeskundig behandel- en opleidingscentrum voor mens en dier. Vanuit de natuurgeneeskundige traditie kijken we voorbij onze eigen discipline om patiënten een complete en passende behandeling te kunnen bieden. We behandelen mens en dier. Dit zijn zowel genezende behandelingen als preventieve en behandelingen van chronische ziektebeelden. 

 

 “Bij vertrek heeft u antwoord op u vraag en plan van aanpak” 

We hanteren het Zheng meetsysteem. Dit systeem is in 2015 door Judith Adriaansens ontwikkeld en is cruciaal voor onze dienstverlening. Dankzij dit meetsysteem, die de therapeut doet met behulp van de Lecherantenne, hebben we in een uur een integraal overzicht van wie en wat er nodig is om de hulpvraag van de patiënt succesvol te kunnen beantwoorden.
 

We weten wat de klachten zijn, waar ze vandaan komen en welke behandeling van welke behandelaar of therapeut nodig is. Ook krijgen we inzicht in de duur en de timing van de behandeling. De ingezette middelen en maatregelen worden nauwkeurig gedoseerd qua hoeveelheid en duur van gebruik. Middelen zijn zoveel mogelijk natuurlijk en milieu verantwoord geproduceerd. Ook zijn ze zoveel mogelijk van Nederlandse bodem.

STEPHANIE KOLEN
Naam: Stephanie Kolen-Bouman​
Discipline: Emmett Therapeut voor honden en Newbalance therapeut voor alle dieren en mensen, (vitaliteits)coaching
 
Bedrijf: Skywhite
Website: www.skywhite.nl
Email: contactskywhite@gmail.com 
Telefoon: 0620358625
 
Werkgebied: praktijk in Made voor honden en mensen, paarden worden aan huis bezocht in Noord-Brabant
Behandel: mensen en dieren
Schermafbeelding 2020-08-17 om 21.27.16.

Wie ben je?
Ik woon met mijn man in Terheijden samen met onze twee honden en kat. Onze drie paarden staan elders maar horen ook zeker bij ons! 

Ik werk als ondersteuner en praktijkassistent bij J&A Natuurlijke gezondheidszorg en houd mij daar ook bezig met de Opleidingen van J&A Natuurlijk. sinds 2015 ben ik bij 2-Olijf betrokken als Emmett Therapeut voor honden en Newbalance therapeut (en coach) voor alle dieren en mensen. 

We zien bij 2-Olijf steeds meer enthousiaste eigenaren die ook op zoek zijn naar hun eigen fysieke, emotionele en energetische balans. De vitaliteitscoaching sluit daar mooi op aan. Voel je welkom in mijn praktijk in Made.

 

*Emmett-therapie is een zachte snelle methode om een lichaamsstand terug te brengen naar de oude verbeterde versie.

 

Wat is mijn achtergrond?

Al van kleins af aan bracht ik alles wat ‘zielig was’ mee naar huis en wat ik niet mee naar huis mocht meenemen wilde ik toch helpen. Pas later leer je over ‘eigen verantwoordelijkheid en wijze lessen van je dier’ iets waar iedereen recht op heeft. De jaren die ik heb gewerkt als dierentolk en reikibehandelaar gaven mij inzicht maar ook de toegang om anderen daarbij te helpen.

Om dit professioneel te kunnen doen ben ik de opleiding tot systemisch kindercoach gaan volgen. Hierna volgde mijn opleiding tot vitaliteitscoach voor volwassenen met als aanvulling systemische zielengroei. Inmiddels heb ik ook de cursus Masterclass lecherantenne gevolgd zodat ik nog beter in kaart kan brengen waar het stagneert en wat/wie er nodig is om weer in balans te komen. 

 

Newbalance Therapie

Voor de Newbalance therapie combineer ik mijn ervaring als *Emmett -en energetisch therapeut, dierentolk en coach. Waar nodig gebruik ik de lecherantenne en zet ik zachte essentiële middelen in om het lijf een duwtje in de goede richting te geven.

Wat is mijn missie?

Jij en je dier/kind/partner ‘wonen’ in hetzelfde systeem, in dezelfde omgeving, hetzelfde gezin en in dezelfde energie die daarbij hoort. Onderschat je eigen kracht van invloed niet! 

Door jouw denken, voelen en handelen draag je absoluut bij aan het welzijn van wie je liefhebt. Balans in geven en nemen is de uitdaging!Door coaching en systemische opstellingen krijg je beter zicht op jouw rol in het geheel en ontdek je tools hoe jij kunt bijdragen aan de transformatie van jezelf, je kind, dier en je lief.

NICOLE VAN RHEE
Naam: Nicole van Rhee​
Discipline:  Natuurgeneeskunde, holistische gedragstherapie, opvoeding en training van honden
 
Bedrijf: N&N Dogtrainers en Natuurlijk van Rhee 
Website: www.dogtrainers.nl 
Email: nicole@dogtrainers.nl 
Telefoon: 06-47478800 
 
Werkgebied: praktijk in Nieuwendijk, huisbezoek in overleg
Behandel: honden
Schermafbeelding 2020-08-17 om 21.46.02.

Wie ben je? 

Ik ben Nicole van Rhee, eigenaar van N&N Dogtrainers in Nieuwendijk. Ik woon samen met mijn man Joep, onze honden, paarden, pony’s en wat klein vee naast het Hondentrainingcentrum, waar ik samen met ca. 10 collega’s de trainingen verzorg. Ik geef zelf vooral holistische gedragsconsulten, privélessen en de Cursus Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, allen gericht op honden die extra begeleiding nodig hebben.
 
Wat is je achtergrond? 

Ik ben afgestudeerd als Bioloog met eerstegraads lesbevoegdheid, maar al snel na mijn afstuderen ben ik in 2002 kynologische instructeurscursussen gaan volgen om hondeneigenaars met hondenpubers les te geven in plaats van mensenpubers. Vervolgens kwamen mijn passie voor honden en liefde voor de natuur samen in de studie Veterinaire Natuurgeneeskunde aan Silverlinde. Vanuit deze opleidingen is mijn specialisatie ontstaan om honden met angst(agressie) weer in balans te krijgen. In 2014 heb ik de cursus Lecher-Antenne gevolgd en aansluitend een 2-jarig traineeship bij Judith Adriaansens om meer praktijkervaring op te doen met natuurgeneeskunde om dit op een breder vlak te kunnen toepassen. Veel honden met gedragsproblemen blijken ook fysieke klachten te hebben (vaak sluimerend en onopgemerkt), waardoor hun stress-level te hoog is. Juist de holistische aanpak geeft dan een veel beter en vooral blijvend resultaat!
 
Wat is je missie?

Een ontspannen hond, die fysiek, mentaal en energetisch lekker in zijn vel zit. Daarnaast een goede vertrouwensband op basis van wederzijds respect en begrip tussen hond en eigenaar, zodat beide in een gezonde balans kunnen genieten van het leven en zonder angst of agressie leren omgaan met de prikkels uit het dagelijks leven.  

JORIS VAN DE RIET
Naam: Joris van de Riet
Discipline: fysiotherapie en osteopathie voor mens en dier
Bedrijf: Dierfysiotherapie Van de Riet
Website: www.jorisvanderiet.nl
Email: info@jorisvanderiet.nl
Telefoon: 06-44336351
 
Werkgebied: praktijk in Sprundel voor kleine huisdieren, paarden op locatie in Noord-Brabant, praktijk in Rijsbergen voor mensen
Behandel: mensen en dieren
IMG-20200901-WA0004.jpg

Wie ben je?

Ik ben Joris van de Riet MSc fysiotherapeut voor dieren met als verdieping osteopathie en manuele therapie voor mensen.

Voor het behandelen van mensen heb ik in Rijsbergen een praktijk. Hier zie ik over het algemeen eigenaren van paarden en honden. Voor de ruiters heb ik de beschikking over de flexchair waarmee ik de ruiter bewust maak van houding en zit te paard. De houding van de ruiter is te trainen en te verbeteren middels de flexchair ruitertraining. Hiervoor ben ik aangesloten bij het het netwerk flexchairruitertrainers.

Dit alles is uit pure interesse ontstaan omdat ik ook al jaren actief ben in de paardensport en heb gezien en ervaren dat houding veel van de voorkomende klachten bij paard en ruiter veroorzaakt. 

Wat is je achtergrond?

De gedachte om mens en dier te kunnen/ mogen behandelen begon toen ik startte met de opleiding tot fysiotherapeut. Hier ben ik in aanraking gekomen met het vak dierenfysiotherapie.  Na de fysiotherapie opleiding ben ik dierenfysiotherapie gaan studeren in Barneveld en ben hierna verder gegaan met de opleiding Osteopathie voor dieren. 

Na een aantal jaren gewerkt te hebben met de paarden en honden ben ik me gaan verdiepen in andere behandelmethoden zoals dry-needling.

 

Wat is je missie?

Mijn opleidingen en brede interesse zorgen ervoor dat ik de dieren op meerdere vlakken kan behandelen. Door de samenwerking met 2-Olijf ontstaat een integrale behandeling van de dieren. Door deze samenwerking gaan er weer andere deuren open en zie ik diepgaande resultaten. 

AURDRY WENNEKERS
Naam: Audry Wennekers
Discipline: Natuurgeneeskunde
 
Bedrijf: Natural Solution Animal Care
Website: www.naturalsolution.nl
Email: info@naturalsolution.nl
Telefoon: 06-26873283
 
Werkgebied: op afstand middels foto
Behandel: alle dieren
Schermafbeelding 2020-08-17 om 21.41.43.

Wie ben je?

Mijn naam is Audry Wennekers en ik woon samen met mijn vriend Ralf en ons zoontje Owen in Milsbeek. We hebben een gezellig roedeltje met hond(en) en katten waarvan de samenstelling nogal eens kan veranderen.

 

Wat is je achtergrond?
Voor iedereen uit mijn omgeving stond het al lang vast, “iets met dieren” zou mijn toekomst worden. Na een dagje meelopen bij een dierenarts was ik snel genezen, dit was niet helemaal wat ik voor ogen had. Ik ging de autotechniek in en heb jaren in een autobedrijf gewerkt als werkplaatsreceptionste en werkplaatschef. Toch bleef het “iets met dieren gaan doen” kriebelen. Ik volgde in mijn vrije uren de opleiding “honden en kattenbesluit”. Fokte een paar nestjes met mijn Saarooswolfhond en later met mijn Siberische katten. Uiteindelijk in 2010, na een jaar of tien in de autobranche gewerkt te hebben, zwaaide ik de autowereld vaarwel en ging ik in een honden en kattenpension werken. Wat betreft werk was dit al veel meer mijn richting. In 2008 kreeg ik een nestje met een pup met Hypofysaire dwerggroei. Om de drie weken kwam ik met haar in Utrecht bij de faculteit dierengeneeskunde. Daar hebben ze haar een mooie start gegeven maar uiteindelijk kreeg ze huidproblemen die ik anders wilde oplossen dan met antibiotica. Hier kwam de natuurgeneeskunde op mijn pad. Uiteindelijk wist ik het, dit was wat ik wilde. Opleiding bij de Silverlinde daarna was een logische stap, in het laatste jaar van de Silverlinde ook de cursus Lecher-antenne gevolgd bij Den-Hoek en afgelopen maart heb ik een twee-jarig traineeship bij Judith Adriaansens afgerond.   

 

Wat is je missie?

Een paar jaar geleden zou ik gezegd hebben dat het gezond maken van honden en katten mijn doel was. Inmiddels weet ik dat het wat verder gaat. Niet alleen het dier “helpen” maar zorgen dat er een algehele balans komt in de roedel/systeem waarin het dier zich begeeft. Dit is dus inclusief andere dieren binnen het gezin en de personen die zich daarin begeven.

VICTOIRE WEIJERS
Naam: Victoire Weijers-Koperberg
Discipline: holistisch dierenarts, acupuncturist, voeding volgens TCM
Bedrijf: Acuvet
Website: www.acuvet.nl
Email: info@acuvet.nl
Telefoon: 06-24553483
 
Werkgebied: praktijk in Wagenberg voor kleine huisdieren, paarden op locatie in Noord-Brabant
​Behandel: alle dieren
Schermafbeelding 2020-08-17 om 21.30.45.

Wie ben je?

Ik ben vanaf kind al dierenarts, maar moest er nog een lange weg voor afleggen. Daarnaast ben ik getrouwd, heb twee kinderen en een mooie hond die me op mijn pad begeleid. 

Na twee prachtige kinderen te hebben gekregen en voldoende werkervaring te hebben opgedaan, ben ik begonnen met de IVAS gecertificeerde opleiding “acupunctuur voor dieren”. De traditionele Chinese Geneeswijzen greep me direct! De vragen, waar ik vroeger geen antwoord op wist, werden nu ineens duidelijk. Kleine subtiele veranderingen, zoals de kleur van de tong, kunnen al veel zeggen. Mijn achtergrond als dierenarts, in combinatie met de verworven kennis over acupunctuur, maakt dat ik naar een dier kijk vanuit een holistisch geheel.

Wat is je achtergrond? 

Vanuit mijn liefde voor dieren ben ik begonnen op de Hogere Agrarische School en vanuit daar ben ik Diergeneeskunde gaan studeren. Tijdens mijn jongere jaren had ik veel last van migraines en heeft acupunctuur mij erg geholpen met deze klachten.​ Dat is de reden dat mijn interesse is gewekt voor de Traditionele Chinese Geneeskunst. Dus na een aantal jaren in de reguliere dierenkliniek gewerkt te hebben, ben ik mij gaan verdiepen in de acupunctuur voor dieren door middel van een opleiding Veterinary Acupuncture door IVAS. Momenteel volg ik zowel nascholingen op regulier gebied en op Traditoneel Chinese Geneeskunst (TCM) gebied. Ik heb een cursus gedaan in Chinese Voeding als onderdeel van de Chinese Geneeskunst. Voeding gebruiken als medicijn is naast acupunctuur ook een van de TCM werkwijzen. 

 

Wat is je missie? 

Mijn missie is het in balans brengen van lijf, emoties en het mentale stuk van uw huisdier.

Ik geloof sterk in preventieve zorg en regelmatige check-ups, zodat ik op kleine aanwijzingen kan bijsturen en daarmee grotere problemen kan voorkomen.

Het blijkt dat fysieke problemen kunnen leiden tot emotionele moeilijkheden en vice versa. Door naar het dier als een geheel te kijken, dus holistisch, kunnen we alle facetten positief beïnvloeden.

 Hoewel mijn doel ligt op preventieve zorg, is niet altijd te voorkomen dat uw dier ziek wordt. Ook dan kunt u uitstekend bij mij terecht voor behandeling en eventueel aanvullend onderzoek.

 

Wat is je werkwijze?

Ik werk door gebruik te maken van een mix van kennis en ervaringen in de reguliere diergeneeskunde, acupunctuur en wat ik van collega’s heb geleerd. Ook maak ik, indien nodig, gebruik van de lecherantenne of neem ik bloed af voor een bloedonderzoek. Net wat nodig is op dat moment.